Noutati despre sapunuri naturale

Ce se mai aude...

Realitatea sapunului
Data: 2012-11-02 02:14:18

      Afla adevarul despre sapun, atat cel convetional, pe care il gasim la tot pasul, cat si despre sapunul natural de casa. Sapunul conventional, asa cum il cunoastem cu totii, este un produs care nu ar trebui sa poarte acest nume. Sapunul comercializat in mai toate magazinele, creat ca un bun de larg consum, este un detergent bazat pe ingrediente sintetice derivate din petrol.

         Pe eticheta genul de produs prezentat mai sus se va trece denumirea de baton crema sau baton crema de infrumusetare. De aceea este impropie denumirea lor ca sapunuri, deoarece sapunul este un produs rezultat in urma procesului de saponificare, prin care un sapun sintetic nu trece niciodata.

       Rezultatul folosirii sapunurilor sintetice este vizibil la orice persoana, prin senzatia de uscare a mainilor dupa ce a fost folosit produsul, precum si diferitele forme de alergii si iritatii. Unul din vinovatii acestor efecte negative este alcaliul, alaturi de ingrediente precum alcoolul isopropilic si tricolsan, folosit in majoritatea sapunurilor antibacteriene. Sub aspectul si  imaginea imaculata de produs cosmetic, se ascunde o substanta denumita taloat de sodiu, obtinut din seu si grasime de vita, in combinatie cu lesie.

         Ca un raspuns la pseudo-sapun, a aparut si in vietile romanilor un produs care este indreptatit sa poarte denumirea de sapun, acesta fiind sapunul natural de casa.

        Sapunul de casa, exclusiv din uleiuri vegetale, creat manual prin procedeul ,,la rece,, este un produs natural care are grija cu adevarat de organul omului cu cea mai mare intindere, acesta fiind pielea.

         Propietatile uleiurilor si ale unturilor vegetale vor oferi pielii aspectul si senzatia de hidratare intr-un mod natural, cum numai un produs apropiat de natura poate face asta intr-un mod firesc. Prin folosirea acestui sapun se trateaza afectiunile dermei, precum psoriasisul, aczeme, hipoalergii, etc. Sapunul de casa contine glicerina rezultata in mod natural in urma procesului de saponificare, fara a se controla cantitatea acesteia sau a se extrage si folosi in alt scop, asa cum se intampla cu produsele cosmetice de larg consum.

         Beneficiile sapunului facut manual sunt nenumarate si vor fi tratate pe larg intr-un articol viitor, la fel cum vom atrage atentia si asupra efectelor mai putin benefice ale sapunurilor conventionale. Pana atunci nu ne ramane decat sa ne relaxam in armonie cu natura si sa-i fim recunoscatori pentru darurile primite, de care vom profita cat mai mult cu putinta prin folosirea sapunurilor naturale.

 

 

 

MOMENTAN TOATE PRODUSELE SUNT INDISPONIBILE Sarbatori Fericite!!!